Every third seller of elite real estate wants to leave Russia

Over the past four years, the number of such people has grown at times.
Počet lidí, kteří chtějí prodat elitní bydlení v Moskvě, se od roku 2014 ztrojnásobil, vyplývá to ze zprávy agentury Kalinka Realty, která pracuje pouze s takovou nemovitostí. Pokud před čtyřmi lety společnost zaznamenala 334 volání potenciálních prodejců, v roce 2017 již bylo 1038 hovorů.

Růst nabídky na sekundárním trhu elitní nemovitosti také zaznamenávají další účastníci trhu. Počet luxusních bytů nabízených k prodeji se od konce roku 2014 zvýšil o zhruba 30%, říká řídící partner Savills v Rusku Dmitrij Chalin. Podle kyanid, průměrný objem obchodů u luxusních bytů se také zvyšuje: z 987 míst do konce roku 2014 až 2183 - na konci roku 2017 a 3075 - 31. března 2018 vedoucí analytik kyanovodík Alexander Pypin vysvětluje tento nárůst, pokud jde o prodeji bytů, nadměrné zásoby a pokles poptávky po elitním bydlení. Ačkoli podle Halina za posledních 6-9 měsíců se počet transakcí v tomto segmentu také zvýšil. Proto při zachování rovnováhy mezi novou nabídkou a skutečnými nákupy poznamenává.

Každý třetí volající jako důvod prodeje nemovitostí nazývá touhu opustit Rusko, vyplývá to z údajů společnosti Kalinka Realty. Pokud v roce 2014 66 lidí jmenuje takové cíle, nyní se jejich počet zvýšil o 4,7krát, uvedl zástupce agentury. Je pravda, že Halin v tomto druhu vysvětlení vidí určité množství křivdy. Ve skutečnosti tato legenda pomáhá uklidnit potenciálního kupce a vyhnout se dalším problémům, věří experti. Skutečné důvody, podle jeho názoru, mohou být zcela odlišné - od rozvodu v rodině a končící finančními problémy s majitelem majetku.
 
Co je považováno za elegantní

Kalinka Realty se týká elitních objektů z nemovitostí ze 40 milionů rublů. Nachází se ve třetím okruhu; domovy ne starší než 1996 budov v centrální čtvrti (hlavně Ostozhenka, Arbat Khamovniki, rybníků patriarchy) a nejprestižnějších částí společnosti a jihozápadní (Kutuzova, Lenina a Lomonosov Prospect Street Kosygin Mosphilmovskaya, atd ...); stejně jako bydlení s exkluzivní opravou v domovech starého fondu hlavně v historických okresech Moskvy.

Od roku 2013 každý rok 120.000-150.000 krajanů opustí Rusko, Výbor občanských iniciativ Aleksey Kudrin upozornil dříve. Mezi důvody - nespokojenost s vyhlídkami na růst hmotného blahobytu, sociální status, osobní a ekonomickou bezpečnost. Ve stejné době, jak je uvedeno třemi odborníky z velkých institucí, který si nepřál být jmenován, v Rusku neexistuje žádný skutečný Statistiky o emigraci, ale ten, který znamená, že se neshoduje s údaji z jiných zemí. Tak, v, píše se ve zprávě „Demografické výzvy Ruska“, vydané Centrem pro strategický výzkum v listopadu 2017: Německá posouzení migrace Německý růst na úkor Rusko více než 22 krát, španělsky - 28 krát, rakouský - 18 krát, a kanadský - 46krát.

Ti, kteří se chystají změnit zemi bydliště, zachránit nemovitosti v Rusku, neexistuje žádný zvláštní smysl, říkají konzultanti rozhovor s Vedomosti. Elitní sektor již není atraktivní pro investice, říká Alexei Sidorov, ředitel divize Estate Estate Development. Dříve v primárním trhu si můžete koupit byt v raných fázích výstavby se 10-15% slevou, vzpomíná dnes, mnoho vývojářů okamžitě maximálních cen. Na sekundárním trhu jsou skutečné tržní ceny prodávaných aktiv ještě nižší než očekávají prodejci, dodává Sidorov. Navíc potenciální emigranti z prodeje nemovitostí na základě hodnoty aktiv v cizí měně, a v roce 2014 dolarové ceny klesly o 30-50%, připomínající Hulín.